Pecan-bessencake

Bijgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 150 gram rode bessen

Zelf toevoegen
  • 150 gram pecannoten
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker


Pecan-bessencake van

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm goed in met boter. Roer de boter tot een zachte massa en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Meng het tot er een romige massa ontstaat. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine. Voeg de eieren één voor één toe. Zeef het bloem met het bakpoeder. Voeg mixend de bloem toe aan het botermengsel. Als het een gladde massa is, voeg dan de fijngehakte pecannoten en de rode bessen toe. Schep deze ingrediënten voorzichtig door het cakebeslag en schenk het in de cakevorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer een uur gaar. Haal na een uur de vorm uit de oven en laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. De kans dat de cake breekt als deze is afgekoeld is kleiner dan wanneer je de cake warm uit de vorm haalt. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap