Peer-chocoladepudding

Nagerecht voor 4 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 stevige peren

Zelf toevoegen
  • 150 gram zachte boter
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram cacao-poeder
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren


Peer-chocoladepudding van

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet vier puddingvormpjes van 1,5 dl in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Je kunt hiervoor ook een spiraalsnijder gebruiken. Doe de boter met de bruine suiker en het vanille-extract in een grote kom en klop het tot een luchtig mengsel. Voeg het cacaopoeder, het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de reepjes peer toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet deze op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat de vormpjes 20 minuten in de oven staan en haal ze er dan uit. De puddinkjes zijn dan gaar, maar aan de binnenkant nog wat zacht. Haal de puddinkjes vervolgens uit de vormpjes en verwijder het bakpapier. Serveer het dessert met wat crème fraiche of een bolletje vanille ijs. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap