Pepernoten-stoofperentaart

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 stoofpeertjes
  • 200 gram pepernoten

Zelf toevoegen
  • 200 gram koude boter
  • 150 ml rode wijn
  • 40 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Rasp van 1 biologische citroen


Pepernoten-stoofperentaart van

Maak de pepernoten fijn door ze met een deegroller in een schone theedoek te crunchen, dit kan uiteraard ook in een keukenmachine. Smelt de boter in een grote pan, voeg de pepernoten toe als de boter gesmolten is. Neem een quichevorm en bedek de bodem met het pepernoten-botermengsel. Zet de vorm in de koelkast om op te stijven. Schil de stoofpeertjes en snijd ze in partjes. Neem een kookpan met daarin de rode wijn, de suiker, het kaneelstokje en de rasp van een citroen en leg de partjes peer hierin. Laat het geheel koken tot de peertjes zacht zijn en een mooie rode kleur hebben. Laat de peertjes wat afkoelen en snijd ze in blokjes. Neem de vorm uit de koelkast, verdeel de blokjes stoofpeer over de vorm. Serveer de pepernoten-stoofperentaart met een bolletje kaneelijs. Smakelijk eten. 


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap