Perenchutney

Bijgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 7 peren
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 grote rode ui

Zelf toevoegen
  • 2 grote appels
  • 250 gram bruine suiker
  • ½ dl witte azijn
  • 250 ml appelcider
  • 2 kaneel stokjes
  • 5 kardemompeulen
  • 5 peperkorrels
  • ½ duimpje verse gember


Perenchutney van

Schil de peren en de appels en snijd de vruchten in parten. Verwijder de kroontjes van de tomaten en doe de peren, appels en cherry tomaten in een blender om het fijn te hakken. Verpulver de kardemompeulen, snijd de gember fijn en laat de kaneelstokjes en de peper korrels heel. Giet vervolgens het peer, appel en tomatenmengsel in een steelpan en voeg de overige ingrediënten toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het onder af en toe roeren een uurtje zachtjes pruttelen tot er een dikke chutney ontstaat. Verwijder de peperkorrels, de kaneel stokjes en de grote delen van de kardemompeulen. Giet het over in goed afsluitbare potten en bewaar het op een koele en droge plaats. Deze chutney is heerlijk te combineren met een pittige kaas en vers brood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap