Perenpizza met geitenkaas

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 6 eetlepels tapenade
  • 2 peren

Zelf toevoegen
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 16 groene olijven
  • ½ zakje rucola sla
  • 80 gram zachte geitenkaas


Perenpizza met geitenkaas van

Verwarm de oven voor op 225°C Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg het zout toe. Maak in het midden van het meel een kuiltje en schenk daar de olijfolie in. Voeg 150 ml. koud water toe en roer vanuit het midden de olijfolie en het water door het bakmeel. Kneed het deeg 3 minuten met de hand. Laat het dan in de kom 15 minuten, met een vochtige theedoek over de kom, rusten. Verdeel het deeg na 15 minuten in 4 stukken. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg tot een pizzabodem. De dikte van de bodem maak je naar eigen smaak. Herhaal dit 4 keer. Verdeel de tapenade over de pizzabodems. Snijd de peer in dunne plakjes en verdeel het fruit over de pizzabodems. Brokkel de geitenkaas boven de pizza’s. Halveer de olijven (zonder pit) en verdeel ook deze over de 4 pizza’s. Leg de pizza’s op een bakplaat en bak ze gaar in ongeveer 15 minuten. Verdeel voor het serveren de rucola over de pizza’s. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap