Perenpizza

Lunchgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 peren

Zelf toevoegen
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels zwarte olijven tapenade
  • 80 gram geitenkaas
  • 16 groene olijven
  • ½ zakje rucola


Perenpizza van

Verwarm de oven voor op 225°C. De het bakmeel en zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de olie. Voeg 150 ml koud water toe en roer vanuit het midden het meel er doorheen. Kneed het deeg 3 minuten met de hand en laat het 15 minuten afgedekt rusten. Verdeel het deeg in 4 stukken. Bestuif het aanrecht / werkblad met wat meel en rol hierop het deeg uit tot je plakken van ½ cm dik hebt. Leg de plakken deeg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de tapenade en laat de randen vrij. Schil de peren en snijd ze in de lengte door. Verwijder het klokhuis en snijd de vrucht in dunne plakken. Leg de plakken peer op de tapenade en brokkel hierover de kaas. Halveer de pitloze groene olijven en leg deze op de kaas. Zet de bakplaat in de oven en bak de pizza in 15 minuten goudbruin en gaar. Verdeel voor het serveren de rucola over de pizza en serveer de perenpizza met een goed glas wijn. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap