Perentaartje

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 2 peren

Zelf toevoegen
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 200 gram bloem


Perentaartje van

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een kom en mix hierin met een handmixer de boter en de suiker en vanille suiker tot een romig geheel. Meng de bloem er doorheen. Voeg al mixend de eieren toe tot er een smeuïg geheel ontstaat. Vet een springvorm in met een diameter van 23 cm in en verdeel het deeg over de bodem. Snijd de peer in de lengte in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in dunne plakken en leg deze op het deeg. Druk de peer stevig aan zodat het deeg hier en daar wat uitpuilt. Zet de springvorm in de oven en bak de flan in 30 minuten goudbruin. Neem de springvorm uit de oven en zet de oven in de grill stand. Strooi 2-3 eetlepels suiker over de taart en zet de springvorm een halve minuut onder de grill om te laten karameliseren. Serveer de perenflan lauwwarm of op kamer temperatuur als dessert. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap