Perentaartjes met gember

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 peren

Zelf toevoegen
  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 bolletjes gember, fijngesneden
  • 2 el suiker
  • een scheutje citroensap
  • 1 el boter, in kleine blokjes


Perentaartjes met gember van

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakken. Besprenkel de plakken met citroensap. Rol de bladerdeegplakken wat uit en snijd er een cirkel van zo’n 13 cm. uit(bijvoorbeeld met een klein bordje). Bekleed een ovenplaat met pakpapier en leg hierop de bladerdeegrondjes. Prik met een vork er gaatjes in. Verdeel de fijngesneden gember erover en hierover weer de peerplakjes (dakpansgewijs). Houd een randje onbelegd. Bestrooi met suiker en verdeel de boterblokjes erover. Zet de perentaartjes in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap