Pindasoep

Voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ pot pindakaas
  • 250 gr rundvlees

Zelf toevoegen
  • 100 gr zoutvlees
  • 1 ui
  • 4-5 pimentkorrels
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 groene peper
  • 5 takjes selderij


Pindasoep van

Trek bouillon van het rundvlees en van het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees in ruim 1½ liter water. Voeg hier de gesnipperde ui, de pimentkorrels en de bouillonblokjes aan toe. Na ongeveer 1 ½ uur is de bouillon klaar, dan is het vlees ook gaar. Los de pindakaas nu op in een deel van de bouillon. Giet de saus bij de overige bouillon en roer ze door elkaar. Leg de peper erbovenop en laat de soep nog 15 minuten doorkoken. Kook de peper niet stuk. Bestrooi de soep met fijngehakte selderij.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap