Pittige boerenkool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 300 gram aardappelen
  • 400 gram paarse boerenkool

Zelf toevoegen
  • 1 rookworst
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bosje dille
  • 50 gram rozijnen


Pittige boerenkool van

Leg de rookworst 20 minuten in heet water. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in 15 minuten beetgaar. Kook in een andere pan de boerenkool in water met wat zout de boerenkool in 8 minuten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en snijd er halve ringen van. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de pijnboompitten met de rode peper. Laat de pijnboompitten en de rode peper na het bakken goed uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout en peper over heen. Giet de boerenkool af als deze gaar is en laat het goed uitlekken. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de boerenkool toe en laat het geheel 2-3 minuten stoven. Breng het op smaak met wat zout en peper. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen. Snijd de rookworst in plakjes. Laat de rozijnen wellen in heet water. Snijd de dille fijn en meng het met de gewelde rozijnen door de rode peper en pijnboompitten. Leg de aardappelplakken met de boerenkool op een schaal. Verdeel de boerenkool, de rookworst en het dille met rode peper mengsel over de plakken aardappel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap