Pittige paarse boerenkool met pijnboompitjes en rozijnen

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram aardappelen
  • 500 gram paarse boerenkool

Zelf toevoegen
  • Zout en peper
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 bosje dille
  • 50 gram rozijnen


Pittige paarse boerenkool met pijnboompitjes en rozijnen van

Schil en was de aardappelen en snijd ze daarna in plakken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook daarin de aardappelen beetgaar. Zet een tweede pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de boerenkool ongeveer 8 minuten. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Was de rode peper en snijd deze in halve ringen. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en rooster hierin de pijnboompitjes, voeg de rode peper toe en bak deze een paar minuten mee. Laat de rode peper en de pijnboompitjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Giet de boerenkool af en laat het goed uitlekken. Verhit in een pan wat boter en stoof hierin de boerenkool op een laag vuur, ongeveer 3 minuten. Giet ook de aardappelen af en laat deze droogstomen. Was de dille en schud het droog. Snijd de kruiden vervolgens fijn. Meng de dille met de gewelde rozijnen, de pijnboompitjes en de rode peper. Verdeel de plakken aardappel over de borden, leg hierop de boerenkool en garneer het geheel met het mengsel van o.a. de pijnboompitjes. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap