Pittige peentjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram bospeen
  • 400 gram Frieslanders
  • 2 wild chipolata

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 theelepel suiker
  • 3 lente-uitjes
  • ½ theelepel cayennepeper (of meer naar smaak)
  • ½ dl zure room
  • Zout en vers gemalen peper


Pittige peentjes van

Smelt de boter of margarine met de suiker in een hoge pan met een goed sluitend deksel. Schrap de bospeen schoon en snijd de peen in plakjes. Schil de ui en snipper de ui. Doe de peen en ui bij de boter met suiker, plaats het deksel op de pan en laat het 10-15 minuten pruttelen tot de peen zacht is. Snijd in de tussentijd de lente-ui in ringetjes en voeg deze toe aan de peen. Meng het goed door elkaar. Schep het peen-en-uien-mengsel met een schuimspaan uit het vocht. Leg het mengsel op een serveerschaal of gelijk op de serveerborden en houd het warm. Roer de cayennepeper en de zure room door het vocht in de pan. Voeg zout en vers gemalen peper toe. Wil je het meer pikant, voeg dan meer cayennepeper toe. Als het goed op smaak is, kook de saus dan gedurende 2 minuten. Giet de saus over de peen met uien. Serveer met een gekookte aardappel en een wild chipolata uit de Streekmolenkrat van deze week. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap