Pittige wok met pindadressing

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 kliswortels
  • 1 winterpeen
  • 1 knoflookteen

Zelf toevoegen
  • 150 gram rijstnoedels
  • 2 eieren
  • 75 gram taugé
  • 3 el sojasaus
  • Halve limoen
  • 50 gram pindakaas
  • 1 rode peper
  • 1 el sesamolie


Pittige wok met pindadressing van

Snijd de kliswortel en winterpeen in plakjes. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Doe dit bij elkaar in een kommetje. Voeg hierbij ook de sojasaus, pindakaas en sesamolie en meng alles goed door elkaar tot een gladde dressing. Zet twee pannen met water op het vuur en kook in één pan de rijstnoedels zoals staat aangegeven op de verpakking en kook in de andere pan de eieren voor 8 minuten. Zet een wokpan met olijfolie op het vuur en voeg hieraan de knoflook en rode peper toe. Roerbak dit ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de kliswortel en winterpeen toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de taugé toe. Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep de gewokte groenten eroverheen en verdeel de pindadressing over de noedels. Serveer met een lekker gekookt eitje en eventueel kroepoek.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap