Pizza makreel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 courgette-pizzabodem
  • 50 gram radijsjes
  • 35 gram gerookte makreel

Zelf toevoegen
  • 100 gram doperwten
  • 25 gram Crème fraiche (halfvol)
  • Handje verse munt
  • Klein handje walnoten
  • 30 gram bosui
  • 1 handje rucola sla


Pizza makreel van

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak ondertussen in een keukenmachine de doperwtenpuree. Doe hiervoor de doperwten met de crème fraîche en de verse munt in de machine en pureer het geheel tot een gladde massa. Breng het op smaak met zout en peper. Vind je de puree wat de dik, voeg dan wat water toe om het beter smeerbaar te maken. Leg de courgette-pizzabodem op een bakplaat en bak de bodem af in de oven in 10 minuten. Snijd ondertussen de lente-ui in de dunne ringetjes Snijd de radijsjes in plakjes en hak de walnoten grof. Haal de pizza-bodem uit de oven en besmeer deze met de doperwtenpuree. Verdeel de makreel, de wanoten, de bosui en de radijs over de bodem. Verdeel vlak voor het serveren de rucola sla over de pizza. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap