Pizza op een bodem van courgette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 courgette-pizzabodems
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 oranje paprika
  • 6 trostomaten

Zelf toevoegen
  • 1 bakje champignons
  • 50 gram choriso of salami
  • ½ bosje verse Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas


Pizza op een bodem van courgette van

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer 4 trostomaten en verwijder de pitjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn en doe dit met de 4 ontpitte trostomaten in een keukenmachine. Pureer de tomaten tot een mooie tomatensaus. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de overige trostomaten, de champignons en de bol mozzarella in plakken. Snijd de paprika in reepjes en snijd ook de choriso of salami. Bedek de courgette pizzabodem met een laagje tomatensaus. Leg daarop de topping van paprika, choriso en de plakken trostomaat. Leg bovenop de mozzarella. Verdeel de geraspte kaas over de pizza en zet de pizza in de oven. Bak de pizza in 8-10 minuten. De bodem zal mooi goudbruin van kleur worden. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap