Plaattaart choggiabiet en boerenkool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram choggiabieten
  • 250 gram boerenkool

Zelf toevoegen
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 50 gram gezouten cashewnoten
  • 150 gram zachte geitenkaas


Plaattaart choggiabiet en boerenkool van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Schil de choggiabieten en snijd ze ook in parten. Zet een pan met wat water op het vuur en kook hierin de choggiabieten gaar. Giet de bieten af en laat ze uitlekken. Schep de uien met de bieten in een komom met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster het 20 minuten in de oven. Leg ondertussen de plakken bladerdeeg op een stuk bakpapier op een andere bakplaat en maak hier de bodem van door de plakken iets te laten overlappen en de randen tegen elkaar aan te drukken. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak de bodem de laatste 10 minuten met de groenten mee. Was de boerenkool en laat het goed uitlekken. Haal de bodem uit de oven en verdeel de choggiabiet, de boerenkool en de rode ui over de bodem. Hak de cashewnoten fijn en verkruimel de geitenkaas. Verdeel beide over de groenten en zet de plaattaart nog eens 20 minuten in de oven. Serveer als deze nog warm is. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap