Plaattaart met asperges en zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram asperges

Zelf toevoegen
  • 5 eieren
  • 100 gram zalm
  • Pak filodeeg
  • 200 gram kwark
  • Handje dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie


Plaattaart met asperges en zalm van

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de asperges en verwijder het kontje. Schil de asperges met een dunschiller. Zet een pan met water en een snufje zout op en kook de asperges vervolgens in 5 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Neem een rechthoekige bakvorm en vet deze in. Bekleed deze met filodeeg. Bestrijk elk velletje met olie, je kan meerdere vellen op elkaar doen. Zorg dat het filodeeg omhoog staat aan de randjes van de bakvorm, zodat deze op het laatste omgevouwen kunnen worden. Voor de vulling, klop de eieren met de kwark op, en voeg peper en zout toe naar wens. Snijd de dille fijn en voeg deze bij de vulling. Giet de vulling bovenop het filodeeg. Snijd de zalm in plakjes en verdeel over de taart. Leg de asperges bovenop. Vouw de buitenste randjes van het filodeeg naar binnen. Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap