Polenta met rookworst en spek

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram polenta
  • 1 runder rookworst

Zelf toevoegen
  • 250 gram spek (pancetta)
  • Geraspte pecorino kaas
  • Zout


Polenta met rookworst en spek van

Voor dit typische Italiaanse recept uit de regio Molise, breng je 0,8 liter water aan de kook met een snufje zout. Roer er beetje bij beetje de polenta bij. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Draai dan het vuur lager en kook de polenta nog eens 50 minuten. Snijd het spek in blokjes en bak het in een droge koekenpan. Voeg na enkele minuten de in stukjes gesneden runder rookworst toe en bak de worst mee. Schep de polenta op de borden en verdeel het vleesmengsel erover. Bestrooi het gerecht met een ruime hoeveelheid geraspte pecorino. Buon appetito.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap