Pompoen brownies

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 peer
  • 120 gram pompoen

Zelf toevoegen
  • 150 gram spelt meel
  • 20 gram cacao
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 scheutje water
  • 1 zakje bakpoeder


Pompoen brownies van

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Was de peer met de schil, snijd het in de helft, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes en doen het bij de peer in een kookpan met een dikke bodem. Voeg zoveel water toe dat er een centimeter water in de pan staat. Zet de pan op het vuur en laat het pruttelen tot dat de pompoen zacht is (ongeveer 10 minuten). Meng in een beslagkom het speltmeel met de cacao, het bakpoeder en de suiker. Als de pompoen zacht is pureer het dan met een staafmixer tot een glad geheel. Meng de pompoen met peer door het speltmeel-mengsel. Neem een cakeblik en vet deze in. Schep het pompoenmengsel in het cakeblik en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de pompoen brownie in 25 minuten gaar.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap