Pompoen Gnocchi

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 125 gr aardappelen
  • Gedroogde worst

Zelf toevoegen
  • 450 gr pompoen
  • 50 gr griesmeel
  • 100 gr witte bloem
  • 1/2 ei
  • zout
  • peper
  • Huttenkase
  • rucola sla


Pompoen Gnocchi van

Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de pompoenpitten en bak de pompoen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten. Laat de pompoen vervolgens afkoelen, en schraap vervolgens het vruchtvlees eruit. Kook ondertussen de aardappelen tot ze zacht zijn, schil ze en pers ze met de pompoen door een aardappelpers of pureer ze. Meng het pompoen-aardappel mengsel met bloem, griesmeel, ei, zout en peper en kneed tot een soepel deeg. Bestrooi een theedoek met bloem. Vorm het deeg met 2 eetlepels in gnocchi. Laat ze 1 uur rusten op de theedoek. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en laat ze ongeveer 5 minuten sudderen of totdat ze naar de oppervlakte drijven. Serveer eventueel met uitgebakken droge worst en wat Huttenkase en als topping wat rucola sla.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap