Pompoen risotto, met trostomaat

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • Trostomaatjes
  • ½ bouillon
  • 100 gram kaas

Zelf toevoegen
  • ½ verpakking Risottorijst
  • ½ liter bouillon
  • olie
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook


Pompoen risotto, met trostomaat van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de draden en de pitten, schil de pompoen en snijd vervolgens in kleine stukjes. Pak een bakplaat en leg hier de pompoen op en wat trostomaatjes. Besprenkel met peper, zout en olie en bak het geheel in zo’n 20 minuten. Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Snipper de ui en de knoflook en bak deze totdat de ui glazig is geworden. Voeg de risotto rijst toe en wacht tot de korrels ook glazig zijn. Voeg nu wat bouillon toe en wacht totdat deze ingetrokken is. Voeg dan weer wat bouillon toe en gaar door totdat de rijst zacht is. Voeg nu ook 100 gram kaas toe en de groentes uit de oven en roer het geheel goed door. Serveer op een bord met wat extra geraspte kaas.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap