Pompoen soep met pindakaas

Lunch/voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 300 gram oranje pompoen blokjes
  • 1/2 stokbrood

Zelf toevoegen
  • 1 knoflookteen
  • 1 ui
  • 1 waspeen
  • 1 el pindakaas
  • 3 tl kerriepoeder
  • 750 ml bouillon
  • olie


Pompoen soep met pindakaas van

Kook 750 ml water. Pers de knoflook uit en maak blokjes van de peen en de pompoen. Verhit wat olie in een pan, en bak de knoflook, peen, pompoenblokjes en de kerriepoeder. Roer goed door en voeg vervolgend het water toe en de bouillonblokjes (1.5). Laat de soep 15 minuten gaarkoken of zacht vuur. Haal nu de soep van het vuur en voeg de pindakaas toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met wat lente-ui of een gekookt eitje. Serveer het met een stukje stokbrood.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap