Pompoen-gele peensoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ pompoen
  • 2 gele penen

Zelf toevoegen
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas


Pompoen-gele peensoep van

Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schraap de peen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Zet een soeppan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Fruit de ui en knoflook in de olie. Roer na 5 minuten de komijn, tijm, rode pepervlokken, pompoen, peen en bouillon er door. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Pureer de soep tot de gewenste dikte. Serveer de soep in een mooie soepkom. Garneer de soep met wat Parmezaanse kaas en serveer het direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap