Pompoenpizza (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 0 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ pompoen
  • 2 bosuitjes

Zelf toevoegen
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • 150 gram pittige gorgonzola
  • 75 gram snippers Parmezaanse kaas
  • 1 pizza bodem of 4 plakken bladerdeeg


Pompoenpizza (basis) van

Verwarm de oven voor op 210°C. Als je bladerdeeg gebruikt, haal dan de plakken uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snij de pompoen in parten, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in niet al te dikke plakken. Schil de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng de rode uienringen, het bosuitje en de plakken pompoen in een ovenschaal met de olijfolie. Zet de schaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven om het te laten garen. Leg de pizzabodem of de plakken bladerdeeg op een ovenplaat. Leg hierop de voorgegaarde pompoen en uien. Hak de verse Italiaanse kruiden fijn en verdeel dit over de pizza. Verdeel ook de gorgonzola en Parmezaanse kaas over de pizza. Bak de pizza af in ongeveer 20 minuten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap