Pompoenpuree

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 flespompoen

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 blaadjes salie
  • Zeezout en versgemalen peper


Pompoenpuree van

Schil de flespompoen, verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit in een grote koekenpan of wok de olijfolie en bak de blokjes pompoen tot ze kleur krijgen. Pers het teentje knoflook en voeg dit aan de pompoenblokjes toe, voeg ook de fijngehakte blaadjes salie, zout en peper toe. Voeg als het geheel begint te sissen 2 eetlepels water toe. Plaats het deksel half op de pan en laat het ongeveer 10 minuten doorstomen. Indien nodig voeg dan wat extra water toe om het niet droog te laten koken. Schep met een schuimspaan de blokjes pompoen uit het vocht en de ze in een blender (een kom met een staafmixer kan ook). Pureer de blokjes pompoen en voeg (een deel van) het vocht toe tot er een smeuïge puree ontstaat. Serveer de pompoenpuree met de dry aged hamburgers of de Javaanse schijf en een frisse salade.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap