Pompoenpuree

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 pompoen

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel olijfolie (of koolzaadolie)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes salie
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper


Pompoenpuree van

Verhit de olie en de helft van de boter in een kleine koekenpan. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de pompoen toe aan de koekenpan en bak de blokjes een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Pers het teentje knoflook en doe dit samen met de fijngesneden blaadjes salie, zout en peper bij de pompoen. Voeg 2 eetlepels water toe, leg het half deksel op de pan en laat de pompoen 10 minuten stoven. Voeg eventueel wat water toe als het dreigt droog te koken. Doe de blokjes pompoen met de overgebleven boter in een blender (of gebruik een staafmixer) om de puree te maken. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap