Pompoenravioli

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 200 gram pompoen

Zelf toevoegen
  • 350 gram pastabloem 00
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel palmolie
  • 1 rode paprika
  • Peper en zout
  • 1 sjalot
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 mespunt gedroogde gemalen chili


Pompoenravioli van

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloem in een bergje op een schoon aanrechtblad. Maak een kuiltje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg de palmolie toe en kneed het tot een elastisch deeg. Doe er eventueel wat bloem bij. Leg het deeg 30 minuten te rusten onder een vochtige doek. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Leg de paprika’s op een rooster in de voorverwarmde oven en rooster ze 15-20 minuten. Draai ze tussendoor regelmatig om zodat ze gelijkmatig kleuren. Haal ze uit de oven en leg ze in een kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de groente verder garen. Pel het schilletje van de paprika’s en duw het vruchtvlees door en fijne zeef en meng het geheel met wat peper en zout. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de chilipeper schoon en verwijder de zaadjes. Fruit de sjalot en chilipeper in wat olijfolie en voeg de pompoen toe. Laat het geheel 15 minuten stoven en strooi dan het aardappelzetmeel er over. Men het goed en breng het op smaak met zout en peper. Laat het geheel volledig afkoelen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en haal de pasta door de pastamachine tot een dikte van0,5 mm. Snijd rondjes ui het deeg en leg er wat pompoenvulling op. Doe wat water op de randen en leg er een tweede rondje op. Duw de randen goed tegen elkaar. Leg de ravioli in een met bloem bestoven schaal. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg dan de ravioli toe. Als ze gaar zijn, dan komen ze aan de oppervlakte drijven. Schep ze met een schuimspaan ui het water en leg ze in een voorverwarmde ingevette ovenschaal. Verwarm de paprikasaus en schenk deze over de ravioli. Strooi er voor het serveren wat gedroogde chili over. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap