Pompoensoep met croutons

Voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 300g pompoen, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • croutons (zie recept)

Zelf toevoegen
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 0,75 l bouillon
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper


Pompoensoep met croutons van

Verhit in een soeppan een paar el olijfolie en bak hierin de pompoen-, knoflook en rode ui stukjes met kerriepoeder, gedurende 10 minuten op een laag vuur. Voeg dan de bouillon toe. Laat dit een kwartier pruttelen tot de pompoen helemaal zacht is. Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep door en door. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode ui ringen mooi bruin. Serveer de soep met croutons, rode uit ringen en de fijngehakte peterselie (en eventueel Doruvael kaasblokjes).


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap