Pompoenstoof met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram pompoen

Zelf toevoegen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Groetebouillontablet
  • 250 gr spinazie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kaneel
  • zout en peper
  • rijst


Pompoenstoof met zoete aardappel van

Schil de pompoen en de aardappel en snijd ze in blokjes Bak de aardappel- en pompoenblokjes enige minuten in een flinke scheut olijfolie. Schep het regelmatig om. Voeg de gepelde tomaten toe en vervolgens ook de kruiden en het groentebouillontablet. Laat het geheel stoven tot de pompoen gaar el dente is. Schep het af en toe om. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pompoen bijna el dente is, leg dan de gewassen spinazie op de stoof en laat het 2 minuten meegaren. Verdeel de rijst over de borden en schep er een hoeveelheid pompoenstoof over heen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap