Poolse zuurkoolsoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 90 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram zuurkool
  • 75 gram karbonade vlees (zonder been)
  • ½ appel
  • 2 aardappelen

Zelf toevoegen
  • 50 gram champignons
  • ½ gesnipperde ui
  • 1 liter vleesbouillon
  • ½ glas wodka
  • ½ glas witte wijn
  • 3 gedroogde pruimen
  • 75 gram salami
  • 50 spekblokjes
  • Wat zwarte peper korrels
  • ½ eetlepel jeneverbessen
  • 1 laurierblad
  • ½ blikje tomatenpuree


Poolse zuurkoolsoep van

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd de appel in blokjes. Snijd de champignons en salami in plakjes en de karbonade in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur, verhit er wat olie in en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de spekjes, de salami en het karbonadevlees toe en bak het vlees gaar. Voeg paprikapoeder toe en meng het goed door elkaar. Zet een grote soeppan op het vuur en schep het vlees over in deze pan. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng het aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het geheel op een laag pitje in ieder geval 90 minuten, maar liever enige uren (hoe langer, hoe lekkerder) sudderen. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap