Posteleinsoep met parmaham

Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 aardappelen
  • 300 gram postelein

Zelf toevoegen
  • 25 gram boter
  • 3 bosuitjes
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 4 plakken parmaham


Posteleinsoep met parmaham van

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter. Roerbak in de boter de blokjes aardappel en de ringetjes bosui. Voeg een liter bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Snijd de postelein fijn en kook het gedurende 3 minuten mee in de bouillon. Pureer de soep net een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de parmaham knapperig. Schenk de soep in een mooie kom, garneer het met de parmaham en serveer het lunchgerecht met een dikke plak brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap