Potobello's met gember en wortel (culinair)

Bijgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 portobello's

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 75 gram geraspte wortel
  • 30 gram gemberwortel
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 75 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 losgeklopte ei
  • Zout en peper


Potobello's met gember en wortel (culinair) van

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snipper de ui, pers het teentje knoflook. Fruit beide in een beetje olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte wortel, geraspte gemberwortel, tijm, basilicum, zout, peper, het losgeklopte ei en de helft van de kaas toe. Meng alles goed door elkaar. Verwijder het steeltje uit de portobello’s, leg ze ieder op een stuk aluminiumfolie en vul de hoedjes met het mengsel. Verdeel de overgebleven kaas over de portobello’s en vouw de pakketjes dicht. Zet de pakketjes in een ovenschaal en bak het geheel in 30 minuten af in de oven. Maak de pakketjes na 20 minuten open en laat de kaas goudbruin kleuren gedurende de laatste 10 minuten van de baktijd. Serveer de portobello’s met een gepofte aardappel met een dressing van yoghurt en tuinkruiden. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap