Prei-champignonsoep (culinair)

Voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 preien
  • 500 gram kastanjechampignons
  • ½ rode ui

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • Zout en peper
  • ½ kopje droge witte wijn of water


Prei-champignonsoep (culinair) van

Snijd de prei en de rode ui in dunne ringen en was deze. Pers de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de prei met de rode ui, knoflook en tijm. Maak in de tussentijd de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak de plakjes kastanjechampignons met het preimengsel mee. Voeg het halve kopje water of witte wijn toe, laat de helft hiervan verdampen en voeg dan de bouillon toe. Laat ook dit tot de helft inkoken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg de kookroom en eventueel zout en peper toe en laat het geheel nog een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Serveer de soep met het afgebakken brood uit de Streekkrat. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap