Prei omelet met gebakken krieltjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram prei

Zelf toevoegen
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 75 gram geraspte oude kaas


Prei omelet met gebakken krieltjes van

Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Stengels van de prei in dunne ringen snijden en deze in vergiet onder stromend water wassen. Goed laten uitlekken. In hapjespan op matig vuur krieltjes in 3 el olie afgedekt in 10 min. bijna gaar bakken. Regelmatig omschudden. In kom eieren loskloppen met melk en zout en peper naar smaak. Helft van geraspte kaas erdoor roeren. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar bakken. Eimengsel erbij schenken. Rest van kaas erover strooien en deksel op pan leggen. Omelet op heel laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 10-15 min. laten stollen. Deksel van hapjespan nemen en krieltjes zonder deksel in nog 3-5 min. omscheppend goudbruin bakken. Omelet in 4 punten snijden. Leg op elk bord 2 punten van de omelet en serveer de krieltjes er naast met wat raapsteeltjes.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap