Preirolletjes met ham en een romige saus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 preien
  • Gehaktballen
  • Krieltjes

Zelf toevoegen
  • 4 plakken ham
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 ml volle melk
  • Een handje geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper


Preirolletjes met ham en een romige saus van

Snijd het kontje van de prei, verwijder het uiterste stukje van het donker groene gedeelte en eventueel het buitenste blad als deze niet mooi is. Snijd de prei in stukken van 5 cm. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en blancheer hierin de prei ongeveer 5 minuten. Haal de stukken prei uit het hete water en laat ze uitlekken. Smelt in een steelpannetje de boter en roer er met een garde de bloem er doorheen. Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en mix de melk er door heen. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Voeg dan wat zout en peper toe om het op smaak te brengen. Leg de stukken prei in een koekenpan en dek ze af met de plakken ham. Schenk de saus over de prei met ham en strooi als laatste de geraspte kaas met wat vers gemalen nootmuskaat over het geheel. Zet de koekenpan met een deksel op het vuur en verhit het gerecht tot de kaas is gesmolten. Serveer het gerecht met een gebraden bal gehakt en gekookte krieltjes. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap