Preisalade met ei en een dressing van sinaasappel en rozemarijn

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 prei
  • 4 kwarteleitjes

Zelf toevoegen
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes (vers)
  • 3 eetlepels olijfolie


Preisalade met ei en een dressing van sinaasappel en rozemarijn van

Snijd het kontje van de prei, verwijder het uiterste stukje van het donker groene gedeelte en eventueel het buitenste blad als deze niet mooi is. Snijd van de rest van de prei lange, dunne slierten. Was de slierten met veel water goed schoon. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de prei ongeveer 3 minuten. Giet de prei daarna af en laat het goed uitlekken. Leg de kwarteleitjes in een pan met koud water, breng het water aan de kook. Voor een hard gekookt eitje laat het water dan 3 minuten doorkoken. Voor een zacht gekookt eitje zet je het vuur uit als het water kookt en laat je de eitjes 5 minuten garen in het hete water. Voor de dressing meng je het sinaasappelsap met de rozemarijnnaaldjes en de olijfolie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het amandelschaafsel. Verdeel de gekookte prei als een nestje over de borden, leg hierop per bord 2 gehalveerde kwarteleitjes, sprenkel de dressing er over heen en maak het geheel af met het geroosterde amandelschaafsel. Serveer het gerecht met gebakken krieltjes uit de Streekmolenkrat van deze week. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap