Preischotel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 preien (waarvan 1 uit de Streekmolenkrat)
  • 500 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 75 gram spekjes spekjes
  • ½ bakje monchou
  • 75 gram geraspte kaas


Preischotel van

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in halve ringen, was het grondig en laat het uitlekken. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar. Giet het water af en stamp de aardappelen met wat peper, een klont boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes knapperig. Voeg de prei toe en bak dit 3 minuten mee. Meng de Monchou en de helft van de kaas er door. Maal er wat verse peper door heen. Schep de helft van de puree in een ovenschaal, verdeel het preimengsel er overheen en verdeel de andere helft van de puree over de prei. Strooi de overgebleven kaas over het geheel. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht af in 15 minuten. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap