Preitaart

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 prei (waarvan 1 uit de Streekmolenkrat)
  • 3 eieren
  • 1 appel

Zelf toevoegen
  • 200 gram (vega)gehakt
  • 250 ml room
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ui
  • 2 kopjes bloem
  • ½ dl olijfolie
  • ½ dl water
  • Zwarte peper
  • Zeezout


Preitaart van

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het bloem met wat zeezout, de olijfolie en het water door elkaar en kneed er een mooi deeg van. Bekleed een bakvorm met het deeg en prik er wat gaatjes in. Pel en snipper de ui. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Snijd in de tussentijd dunne ringen van de prei en bak deze een minuut of 5 mee. Klop in een kom de eieren los met de room en wat vers gemalen peper. Meng het preimengsel er door en voeg ook de geraspte kaas toe. Schil de appel en snijd deze in plakjes. Meng ook de appel door het mengsel. Schenk het geheel in een taartvorm en bak de preitaart in 30 minuten gaar. Nb. heb je wat minder tijd, dan kun je ook bladerdeeg gebruiken ipv een bodem zelf te maken. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap