Pruimenchutney

Bijgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram pruimen

Zelf toevoegen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Gember (5 cm)
  • 1 volle theelepel mosterdzaad
  • Snufje zout
  • 125 ml azijn
  • 125 gram bruine suiker


Pruimenchutney van

Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd ze vervolgens in parten. Pel de ui en snijd de ui in ringen. Pers het teentje knoflook en rasp de gember. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en verhit hierin de pruimen met het mosterdzaad en een snufje zout. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer er de azijn en de bruine suiker doorheen en laat het nog eens 30 minuten indikken. Roer het af en toe om. Giet de chutney in schone wekpotten, sluit deze af en zet ze op het deksel weg tot de potten zijn afgekoeld. Serveer de pruimenchutney bijvoorbeeld bij kip of kalkoen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap