Pruimenclafoutis

Nagerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram wijnpruimen

Zelf toevoegen
  • 120 ml melk
  • 120 ml slagroom
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • zout


Pruimenclafoutis van

Verwarm de oven voor op 175┬░C. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de melk met de slagroom en de kaneelstokjes. Laat het op een laag vuur 2 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan dan van het vuur en laat het iets afkoelen. Was de wijnpruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Kluts de eieren en meng het met de suiker en een snufje zout. Zeef de bloem er overheen en spatel het er doorheen. Neem een ovenschaal en vet deze met wat boter in. Verdeel de gehalveerde wijnpruimen over de bodem. Haal de kaneelstokjes uit de pan. Meng de inhoud met de eieren en schenk het over de wijnpruimen. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het in 45 minuten gaar. Bestuif de pruimenclafoutis met wat poedersuiker voor je het serveert. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap