Raapsteeltjes met een roomsausje

Hoofdgerecht voor 2 personen, 0 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bosje raapsteeltjes

Zelf toevoegen
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel boter
  • 15 gram bloem
  • Zout en versgemalen peper


Raapsteeltjes met een roomsausje van

Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes, was ze grondig en laat ze uitlekken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de raapsteeltjes in 20 minuten op een laag vuur gaar. Zet een kleiner pan op het vuur en smelt hierin de boter, voeg de bloem toe en roer het goed door elkaar. Als er een gladde pasta is ontstaan, voeg dan de melk toe tot er een gladde saus ontstaat. Voeg naar smaak nog wat zout en versgemalen peper toe. Schenk de saus over de raapsteeltjes en serveer het gerecht gelijk met bijvoorbeeld een gekookte aardappel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap