Raapstelen salade in een andijvieschuitje

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bosje raapstelen
  • 1 gele biet
  • 2 appels
  • 2 bladeren andijvie
  • 1 ui

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram (vega-)gehakt
  • Zout en peper
  • Snufje cayenne peper
  • Snufje kerriepoeder
  • Olijfolie


Raapstelen salade in een andijvieschuitje van

Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes, was ze schoon en laat het uitlekken. Haal 2 bladeren van de andijvie en zet deze als een kommetje op de borden. Snijd de gele niet en de appels in dunne plakken. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de plakken biet in 10-15 minuten beetgaar. Giet het water af en laat het iets afkoelen. Snijd in de tussentijd de ui in dunne ringen. Meng de helft van de ui met de appel, bietjes en de raapsteeltjes door elkaar. Bak het (vega-)gehakt met de overige uienringen, de geperste knoflook, zout, peper, cayenne peper en het kerriepoeder. Verdeel de bietjes, appel en raapsteeltjes over de bladeren andijvie en verdeel daarover het gehakt. Sprenkel als laatste nog wat olijfolie over het gerecht. Serveer het gerecht direct zodat de andijviekommetjes niet instorten. Lekker om het met geroosterd brood te combineren. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap