Rabarber-quinoa salade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram rabarber
  • 300 gram quinoa
  • 200 gram pruimtomaatjes

Zelf toevoegen
  • 1 sjalot
  • 2 el honing
  • 50 ml bessensap
  • 100 g walnoten
  • 2 bosjes waterkers
  • 200 g geitenkaas
  • 20 ml frambozenazijn
  • 1 el gladde mosterd
  • 60 ml zonnebloemolie


Rabarber-quinoa salade van

Verwarm de oven voor 180°C. Was de rabarber, verwijder de draden van de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en meng in een ovenschaal de sjalot met de honing en het bessensap met de stukjes rabarber. Dek de schaal met aluminiumfolie af en zet de schaal 25 minuten in de oven. Kook in de tussentijd de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de walnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Meng het met de walnoten. Snijd de pruimtomaatjes in plakjes, was de waterkers en snijd deze grof. Verbrokkel de geitenkaas. Meng in een grote kom de frambozenazijn, de honing, mosterd, wat zout en versgemalen peper. Schenk al roerend de zonnebloemolie erbij. Roer de walnoten, tomaatjes, de waterkers en de geitenkaas door de dressing. Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de quinoa over de borden, schep wat rabarber op de quinoa en sprenkel de dressing over het gerecht. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap