Rabarber-venkelschotel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 stengels rabarber
  • 1 kleine knolvenkel

Zelf toevoegen
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels honing
  • 75 gram veldsla
  • 1 bosje radijs
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gram geitenkaas


Rabarber-venkelschotel van

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een koekenpan op het vuur, rooster de pecannoten en zet ze apart. Snijd de rabarber in stukjes, leg het in een ovenschaal en meng de honing er door heen. Voeg een eetlepel water toe en zet de ovenschaal in de oven. Bak de rabarber in de 12 minuten tot deze zacht is. Verdeel de veldsla in een schaal. Snijd de venkel en de radijs in dunne plakjes en voeg het toe aan de veldsla. Haal de rabarber uit de oven, schenk het vocht in een kommetje en meng de rabarber door de salade. Meng de balsamico azijn en de olijfolie door het rabarber-honingvocht tot een dressing. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Brokkel de geitenkaas over de salade en schenk de dressing er overheen. Maak het geheel af met de geroosterde pecannoten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap