Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoot

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram rabarber

Zelf toevoegen
  • 100 gram walnoten
  • 130 gram bloem + 2 eetlepels extra
  • 70 gram lichte basterdsuiker + 2 eetlepels extra
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 75 gram koude roomboter
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml crème fraiche


Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoot van

Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de walnoten op een bakplaat en rooster de noten 8 minuten goudbruin in het middel van de oven. Hak daarna de noten grof. Voor de crumble: kneed de bloem met suiker, een snufje zout, gemberpoeder en boter tot een kruimelig deeg. Voeg 2/3 van de noten toe en kneed ze door het deeg. Dit kan uiteraard ook in een keukenmachine gedaan worden. Schil de stelen van de rabarber en snijd ze in stukjes van 3 centimeter. Was de rabarber en meng het met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels bloem. Rasp de schil van 1 sinaasappel en schil daarna de sinaasappel. Snijd blokjes van het vruchtvlees en meng het met de rabarber. Schep de rabarber met sinaasappel in een ovenschaal en dek het af met het kruimelige deeg. Bak de crumble in 35 minuten in de oven. Meng de crème fraiche met de overgebleven walnoten. Verdeel de crumble over een aantal schaaltjes en schep de noten crème fraiche erop. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap