Rabarbercrumble

Nagerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram rabarber

Zelf toevoegen
  • 250 gram aardbei
  • 100 gram speltvlokken
  • 1 dl + 2 eetlepels agave siroop
  • 2 eetlepels rijststroop


Rabarbercrumble van

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Was de rabarber en snijd de stengels in stukjes van 4 cm. Kook de rabarber met 1 dl agave siroop in 15 minuten zachtjes gaar. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en voeg ze toe aan de rabarber. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het zachtjes 3 minuten doorpruttelen. Zet het vuur onder de pan uit en zet het apart. Meng de speltvlokken met de rijststroop en de 2 eetlepels agave siroop. Verdeel de speltvlokken over een bakplaat met bakpapier en rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven. Schep ze na de helft van de tijd nog even om. Schep het rabarber-aardbeimengsel in een lage schaal en verdeel hierover de geroosterde speltvlokken. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap