Rabarbertaart

Nagerecht voor 4 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 400 gram rabarber

Zelf toevoegen
  • 1 ¼ kop bloem
  • ¾ kop witte basterdsuiker
  • 90 gram koude boter
  • 4 eetlepels koud water
  • 1 sinaasappel
  • 410 gram appelmoes


Rabarbertaart van

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de basterd suiker (bewaar 1 eetlepel basterdsuiker) en de koude boter in stukjes gesneden in een keukenmachine tot een kruimeldeeg. Voeg het water toe en meng het tot een steviger deeg. Bestuif het keukenblad met wat bloem en kneed hierop het deeg nog eens goed door. Zet het deeg in de koelkast. Snijd de rabarber in kleine stukjes en meng het in een ovenschaal met de overgebleven basterdsuiker, 1 eetlepel sinaasappelsap. Leg de schil van de sinaasappel er bij in de schaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten om het te laten garen. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak ter grootte van de quichevorm (24cm). Vet de vorm in en bekleed de binnenkant met het deeg. Verwijder de sinaasappelschil uit de schaal en giet het overtollige vocht af. Meng de gegaarde rabarber met de appelmoes (lekkerste is om deze ook zelf te maken). Vul de vorm met het rabarber-appelmengsel. Zet de vorm in de oven en bak de taart in een uur gaar. Een heerlijk friszuur gerecht als toetje of bij de koffie. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap