Rabarbertaart

Nagerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 3 eieren
  • 400 gram rabarber

Zelf toevoegen
  • 175 gram fijngemalen amandelen
  • 175 gram fijne suiker
  • 3 eetlepel rietsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram boter


Rabarbertaart van

Verwarm de oven voor op 160┬░C. Snijd de stengels van de rabarber in dunne plakjes en meng deze de rietsuiker. Laat de schaal staan tot dat je het gaat gebruiken. Neem een vetvrije (metalen) meng kom en klop hierin het eiwit van 1 ei stijf. Bewaar het eigeel voor later. Zet ondertussen een kookpan op het vuur en smelt daarin de boter. Als de boter gesmolten is, meng dan de fijne suiker, 2 eieren, de amandelen en het zelfrijzend bakmeel door de boter. Meng alles met een mixer op de laagste stand, goed door elkaar. Leg de helft van het deeg op de bodem van een springvorm. Leg daarop de plakjes rabarber en dek het af met de rest van het deeg. Gebruik het overgebleven eigeel om het deeg te bestrijken. Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 60 minuten gaar. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en maak dan de randen voorzichtig los. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap