Rabarbertiramisu

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram rabarber

Zelf toevoegen
  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 12 lange vingers


Rabarbertiramisu van

Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Boen de sinaasappels goed schoon, rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Porbeer zo min mogelijk wit van de sinaasappels mee te raspen, dat heeft namelijk een bittere smaak. Doe de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, het sap, 3 eetlepels suiker en het anijszaad in een pan en breng het aan de kook. Laat het op een gemiddeld vuur ongeveer 15 minuten pruttelen. Giet het mengsel door een zeef af en bewaar het sap in een kom. Laat zowel de rabarber als het sap afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met één eetlepel suiker lobbig en meng het met de mascarpone. Breek de lang vingers in tweeën en leg een bodempje in de whiskey glazen. Giet hierop het rabarbersap. Verdeel het mascarponemengsel erover en eindig met de rabarber. Garneer het gerecht met de rest van het sinaasappelsap. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap