Radijsstamppot

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram radijs

Zelf toevoegen
  • ½ kilo aardappels
  • 200 gram magere spekblokjes
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 gram hamblokjes
  • Bieslook (om te garneren)
  • Zout en peper


Radijsstamppot van

Was de radijsjes met het loof. Snijd de radijsjes in plakjes en snijd het mooie loof fijn. Schil en was de aardappelen en snijd ze in parten. Zet een pan water met wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar. Verhit in een koekenpan wat boter en bak hierin de plakjes radijs gedurende 10 minuten. Bak in een andere koekenpan de spekblokjes goudbruin. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraiche, de radijsjes, de spekblokjes, de blokjes ham en het fijn gesneden loof toe. Schep alles goed door elkaar en breng het naar wens verder op smaak met wat zout en peper. Garneer het gerecht met de fijngesneden bieslook sprietjes. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap